Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

Mitt liv i ord och bild.....

                                 

Gåva från Sparkanken,3 kr på en bok.   Jag döper dig till Gunilla, Diana

Jag föddes 2 januari 1948 som första barnet i familjen. Jag döptes till Gunilla Diana

men kallades på den tiden för Gillan. Min mamma var hemmafru med hemarbete som jag hjälpte till med. Hon satte fast spännen på bh och jag var väldigt flink att hantera detta. Dessutom arbetade hon ibland på kvällarna som godisförsäljare på biografen. Då kunde jag få följa med ibland och det var fantastiskt att se alla människor som kom och som köpte godis av min mamma, Bronzol (hälsan för halsen, Bronzol) var en av reklamfilmerna, Toy tuggummi var populärt och Domino, Figaro, Tenor hörde också till det som mamma sålde och så lite choklad förstås. Pappa var frisör och arbetade i en frisersalong i stan där han hade börjat som tvålpojke (han fick tvåla in herrarna som sedan frisörmäster skulle raka).

                    

                                                  Lilla Gillan                    Gillan o pappa Olle

  

  Gillan i hatt        Gillan o Snuffy

När jag var 4 år fick jag en lillasyster som heter Birgitta men som kallas Gittan. Vi bodde då i en lägenhet med två rum och kök.

Nordostpassagen 35

Vi bodde i detta huset som min pappa ritat i mitt album.

Här syns alla mina lekkamrater o våran gamla bil.

Det går t.o.m. att känna igen barnen vart o ett.

Det var Bosse som alltid längtade efter vintern o tog fram bobben mitt i sommaren, det var Tomas som bodde svalelag med oss o som var lika gammal som jag,

det var StoraGunilla som bodde på andra våningen.

Jaa så mycket minnen det finns i en sån här fin teckning.

1954 köpte mamma o pappa ett hus ute på landet. Det var ett stort hus med jättestor trädgård till som hade ägts av en trädgårdsmästare så när vi flyttade dit fanns där över 100 fruktträd. De var gamla så efter hand försvann de men det fanns ändå en hel del kvar även när vi växt upp. 1957 fick jag så en lillasyster till som döptes till Lillemor och som också kallas för det idag. Jag vet inte om pappa hade tänkt sig en son och en lillebror till oss, därav namnet.

Mitt barndomshem

Jag började skolan som 6-åring. Skolan var en B-skola där vi gick två årskullar i samma klassrum. 

                       

   Första skolfotot              Maskerad, jag som Robin Hood

Efter sexan gick jag realskolan och tog realexamen 1963,

gick sedan gymnasiet på Alströmerskolan i Alingsås o tog

Studenten 1966

                                                                    

Hela familjen samlad vid min konfirmation

Efter skolan arbetade jag på en internatskola för "missanpassade göteborgsbarn" och även hos min pappa som då hade öppnat ett städbolag.

Sen gick det inte bättre än att jag träffade en man, blev med barn, fick mitt första barn 1968, gifte mig 1969, fick mitt andra barn 1972, skilde mig 1974.

1975 träffade jag ännu en man, mannen i mitt liv, Mannen med stort M, som jag är gift med sen 1976 och vi har ett kärleksbarn ihop. Svenne som min man kallas hade då varit gift och hade två pojkar och en flicka från sitt tidigare äktenskap.

Så nu efter en massa år har vi då sex barn (mina och hans och vårt), som har berikat vårt liv med 11 barnbarn och ett till på väg (jan-08).

Har genom åren haft en del skiftande arbeten. Från början jobbade jag hos min pappa som då hade städbolag, jag skötte kontoret. Jag sa alltid som ung att "på kontor skulle jag aldrig jobba", men hur blev det. Efter mammaledighet började jag än en gång på kontor men då i ett annat företag. Tog sen över en cafeteria i en bad-och idrottshall efter min mamma, den hade jag i många år. Jag och min man öppnade en lunchrestaurang i början av 90-talet och den drev vi några år tillsammans med cafeterian. Det var några slitsamma men roliga år då vi kunde arbeta tillsammans. 

1992 flyttade vi till Halland och där satt jag åter på kontor fram till sjukpensionering 2003.

Sedan 2001 bor vi så i vårat underbara Höghult med djuren som vi älskar, och naturen runt omkring oss ända inpå knutarna.

1 januari 2009 flyttade vi från vårt älskade Höghult som blev alldeles för dyrt att ha kvar och då vi beslutat att sluta med hästar fanns det ingen anledninga att bo kvar.

Vi hittade en liten gård Åkerhuset som har blivit vårt nya paradis på jorden, än finare och vackrare än Höghult faktiskt.

Sen sommaren 2010 bor vi åter i Höghult fast på en gård lite längre in i skogen, en underbar gård med vacker utsikt.

Nu 2015 den 1 februari tog vi steget till att flytta till en lägenhet!

En stor tvåa på 74 kvm i ett litet samhälle som heter Älekulla!

Det ligger i Västergötland så nu har cirkeln slutits....

1992 flyttade vi från Västergötland till Halland o nu

2015 är vi tillbaka i Västergötland igen!

Här bor vi numera....

Lägenheten underst till vänster i det stora huset!

Herrgården kallas detta radhusliknande område!

 

 


 

 

.

klart.se
 


 

 

( besöksräknare laddas... )

 

 

(laddar inloggade medlemmar...)

Zoomin.se